oignons

Posted By in AgriProFocus RD Congo
Posted 1 month 1 week ago

Rencontre avec les producteurs d’oignon de Murhesa, le 01 Février 2017

La culture d’oignon est très rependue dans la partie Nord du territoire de Kabare, les femmes et les hommes de ce milieu, pratiquent cette culture comme culture de base.

L’Action coopérative féminine pour la promotion de l’agriculture et le développement (ACOOFEPAD) est une des organisations qui encadrent ces agriculteurs producteurs d’oignon.

Cette organisation a vu le jours en Décembre 2016, et compte 100 membres. Le but de cette organisation est d’arriver à organiser des ventes groupés. Elle s'est spécialisée dans le séchage des oignons.

AgriProFocus a facilité la connexion entre cette organisation et IPRODIFE, une association et potentielle acheteur des oignons des membres de ACOOFEPAD.

Cette rencontre a permis aux deux parties de se fixer sur les conditions de collaboration, mais aussi de faire la visite d’une unité de séchage des oignons.


feb
15

Strengthening the onion value chain in West-Africa

Event posted by in AgriProFocus Netherlands
  15 February 2017, 09:30-13:30
  Utrecht, The Netherlands

Are you involved in the onion value chain in West Africa? Would you like to share your experiences and contribute to strengthen this value chain? Then we are looking for you! AgriProFocus member Bejo Zaden has the ambition to sustainably improve the onion value chain in West Africa and is looking for partners to collaborate.

You are invited to:

  • Share your knowledge and experience about the onion value chain in West Africa.
  • Learn with other professionals to gain better insight in the challenges and opportunities.
  • Explore possibilities of taking part in a consortium to strengthen the onion value chain in West-Africa.
Who? 

Members of the AgriProFocus network and key stakeholders. Language will be Dutch or English depending on the participants.

Programme 

09:00-09:30 Arrival 

09:30-10:00 Introduction by Bejo Zaden and AgriProFocus 

10.00-12:00 Exploring challenges and opportunities 

12:00-12:30 Wrap-up: conclusions and next steps 

12:30-13:30 Network lun

... Read more