Posted By in AgriProFocus Netherlands
Posted 19 December 2017 at 11:22

People Operations / Agile HR Coordinator 

Het AgriProFocus netwerk zit midden in een grote transitie. Het implementeren van onze nieuwe strategie ‘Making Agribusiness Work for Development’ vraagt om een flinke cultuur- en organisatieverandering, waarbij agile werken een drijvende motivatie is. Als onze People Operations Coördinator zorg jij dat onze HR die verandering mogelijk maakt, aanjaagt en ondersteunt.

Over ons 

AgriProFocus is een netwerkorganisatie van bedrijven, maatschappelijke organisaties, overheids- en kennisinstellingen, die een gezamenlijke ambitie hebben om via duurzaam en inclusief agri-ondernemerschap bij te dragen aan wereldwijde voedselzekerheid. AgriProFocus doet dat door samenwerking te organiseren (linking), leren binnen het netwerk te faciliteren (learning) en collectief leiderschap te katalyseren (leadership). AgriProFocus heeft naast het netwerk in Nederland ook netwerken in 13 landen in Afrika en Zuid-Oost-Azië. 

Wat ga je doen? 

Jij hebt als HR-professional ervaring in agile omgevingen en realiseert je dat de introductie daarvan in onze organisatie niet iets is wat we er even bij doen, maar een fundamentele verandering betekent van hoe we binnen AgriProFocus werken én samenwerken. Leiderschap, teamontwikkeling, cultuur en persoonlijke ontwikkeling zijn essentieel bij die verandering. Jij bent in staat deze verandering mee vorm te geven, te ondersteunen en te versnellen.

Je werk betreft zowel de HR-ondersteuning van ons internationale secretariaat, onze global en landenprogramma’s, als ook het scheppen van belangrijke voorwaarden voor agile werken. Jij richt je daarbij met name op het functioneren, ondersteunen, belonen en ontwikkelen van collega’s.

De operationele kant van de HR (zoals recruitment ondersteuning, contractbeheer, personeels- en salarisadministratie) wordt uitgevoerd door de Office Manager met wie jij dus nauw zal samenwerken. Gezamenlijk creëren en implementeren jullie een HR beleid dat effectief en efficiënt bijdraagt aan onze organisatieverandering.

Belangrijk aspect daarbij is dat AgriProFocus naast het internationale secretariaat in Utrecht (15 fte) ook project staf heeft in Den Haag (3,5 fte) en in 13 landen in Afrika en Zuid-Oost Azië landenprogramma’s uitvoert, waarvan de staf (ca 40 fte) echter niet op onze loonlijst staat, maar in dienst is van een host organisatie. Onze ambitie is om, ondanks de verschillende contractrelaties, nadrukkelijk één organisatie te zijn.

Wie ben jij?

 • Je hebt 3-5 jaar praktische ervaring met HR in agile werkende organisaties en bent dus goed bekend met de agile filosofie en methodieken

 • Je beschikt over kennis van HR-processen, organisatieverandering en projectmanagement

 • Je bezit het vermogen om de HR-strategie om te zetten in praktische oplossingen, en praktijksituaties te verbeteren met een slimme HR strategie

 • Je weet jouw doorzettingsvermogen, relativeringsvermogen en humor in te zetten als het toch niet helemaal zo gaat als jij bedacht had

 • Je bent een organisatorisch talent, creatief, oplossingsgericht en gedreven

 • Je hebt een hoog energieniveau waardoor je proactief handelt en flexibel bent

 • Je bent een teamspeler, beschikt over veel inlevingsvermogen, werkt effectief samen met andere disciplines in de organisatie en neemt verantwoordelijkheid voor jouw rol in dat team

 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift, Frans is een plus

 • Gaat gedreven, pro-actief, integer en resultaatgericht te werk

 • Levert topkwaliteit en draagt zorg voor lange termijn relaties

Wij bieden

 • De kans om agile HR op te zetten en te introduceren in een ondernemende netwerkorganisatie gericht op duurzame en inclusieve innovaties in de agrifoodsector in Afrika en Zuid-Oost Azië.

 • Een inspirerende werkomgeving op ons internationale secretariaat in Utrecht (in een pand met andere duurzame organisaties).

 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar met vooruitzicht op verlenging bij goed functioneren (inschaling schaal 10). De functie is 0.6 FTE

Ik wil deze baan

Wanneer je voldoet aan de criteria nodigen we je graag uit om te solliciteren. Stuur je sollicitatie met je motivatie en je CV uiterlijk 6 januari 2018 naar mhennemann@agriprofocus.com onder vermelding van Vacature People Operations/Agile HR Coordinator. Voor meer informatie kun je bellen met Sander Mager, directeur AgriProFocus, 06-54700973. 

In verband met de kerstvakantie worden bevestigingsbrieven pas na 6 januari verzonden. Gesprekken vinden medio januari plaats. Een assessment kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.