sep
24

AgriProFocus Member Meeting

Event posted by in AgriProFocus Netherlands
  24 September 2018, 13:30-16:00
  AgriProFocus Office - INVITATION ONLY

Op maandag 24 september 2018 vindt de volgende member meeting van AgriProFocus plaats. Tijdens deze meeting bespreken we de ideeën voor een Netherlands Food Partnership en wat dit betekent voor AgriProFocus. Tevens benoemen we tijdens deze meeting de nieuwe bestuursvoorzitter van AgriProFocus. 

Beoogd nieuwe voorzitter: Theo Koekkoek

De bestuurstermijn van de huidige voorzitter, Kees Wantenaar, liep dit voorjaar af. Het stichtingsbestuur van AgriProFocus draagt met veel enthousiasme Theo Koekkoek voor als nieuwe bestuursvoorzitter. Akkerbouwer en pluimveehouder Koekkoek (46) heeft ruime internationale managementervaring in de agrarische- en voedingsmiddelensector. Hij is tevens bestuursvoorzitter van Agrifirm en commissaris van VION. Daarnaast is hij onder meer bestuurslid van de Nationale Coöperatieve Raad (NCR) en lid van het algemeen bestuur van het CDA. Eerder was hij bestuurlijk actief binnen de ZLTO.

Netherlands Food Partnership

In de ledenbrief van mei 2018 hebben we je geïnformeerd over de wens van het ministerie van Buitenlandse Zaken om een Netherlands Food Partnership op te richten. De afgelopen maanden is hierover uitgebreid gesproken met verschillende betrokkenen. In juni is Marieke de Wal (Partnership Resource Center) gestart met een formele verkenning naar de wenselijkheid, haalbaarheid en vormgeving van een NFP, inclusief de vraag welke rol AgriProFocus daarbij zou kunnen en moeten spelen. Tijdens de member meeting presenteert Marieke de resultaten van deze verkenning en gaan we hierover met elkaar in gesprek. 

Resultaten AgriProFocus 2013-2017

Met veel trots presenteert het bestuur de resultaten van de vorige subsidie periode van AgriProFocus 2013-2017. Ook zo benieuwd? Kijk hier voor:

infographic met de belangrijkste resultaten in een oogopslag
MUBARAK INUWA Anne Marie kortieve                 The AgriProFocus  24 september 2018 member meeting : Is not open to any member to participate online ?

4 months 1 hour ago