BuZa

Posted By in AgriProFocus Netherlands
Posted 5 December 2018 at 12:57

Beleidsmedewerker voedsel landbouw

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Wil jij je inzetten voor een van de belangrijkste duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties? Die kans krijg je als beleidsmedewerker voedsel landbouw. Jouw betrokkenheid en kennis dragen bij aan het tegengaan van honger. Je betekenisvolle advieswerk richt zich op een toekomstbestendige balans in productiviteit en duurzaamheid.

Als beleidsmedewerker voedsel landbouw draag je namens de directie Inclusieve Groene Groei bij aan het Nederlandse internationale duurzaamheidsbeleid. De directie is onderdeel van het ministerie van Buitenlandse Zaken dat samen met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit met kennis en kunde bijdraagt aan een van de belangrijkste doelen van de Verenigde Naties: het uitbannen van honger.

Speerpunten zijn: verhoging van productiviteit van familie-/landbouwbedrijven in ontwikkelingslanden, het tegengaan van ondervoeding en het verbeteren van het duurzaam beheer van landbouwgronde

... Read more

Posted By in AgriProFocus Netherlands
Posted 18 September 2017 at 03:01

[VIDEO] End hunger, improve nutrition and promote sustainable agriculture

Watch this video to see what food security actions the Dutch Ministry of Foreign Affairs and partners undertake in developing countries. This video shows the results of the past years as well as questions for the future.

Hadijah Ssekyondwa N. Thank you. Very informative video 

1 year 2 months ago

Dorothy Maureen Otieno Great  video, very important issues that effect smallholder farmers households, highlighted.

1 year 1 month ago

Paul Marivate Thanks. I am currently writing an academic working paper on food security. I am also engaged in food security projects in the Limpopo Province in South Africa 

1 year 3 weeks ago

Posted By in AgriProFocus Netherlands
Posted 3 November 2015 at 11:19

Food Security Vacancy at the Ministry of Foreign Affairs of the Netherlands, based in Cotonou, Benin (in Dutch)

Senior beleidsmedewerker voedselzekerheid en private sector

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Functieomschrijving

De ontwikkeling van voedselzekerheid en de private sector zijn speerpunten van het Nederlandse OS- beleid. Bijna 1 miljard mensen hebben honger en 2 miljard mensen hebben een chronisch tekort aan essentiƫle voedingsstoffen. In Benin ben jij verantwoordelijk voor de uitwerking van (nieuwe) beleid.

Als beleidsmedewerker analyseer je problemen binnen het huidige beleid en schrijf je (verbeter)plannen. Daarbij zorg je voor de goede uitvoering van het door jou ontwikkelde beleid en adviseer je over de toepassing ervan.

Het gaat bij de ontwikkeling van voedselzekerheid en de private sector niet alleen om de voedselproductie en -consumptie, maar ook over de verbanden daartussen. Denk hierbij aan de markt, infrastructuur en een stimulerend ondernemingsklimaat. Het Nederlandse program

... Read more