FME

dec
13

Stop Food Waste

Event posted by in AgriProFocus Netherlands
  13 December 2017, All Day Event
  Congres 1931, ingang Brabanthallen ‘s Hertogenbosch

Op 13 december organiseert het Postharvest Network de bijeenkomst "Stop Food Waste" tijdens het AgriFoodTech Platform Congres. U bent van harte uitgenodigd om aan deze bijeenkomst deel te nemen.

Bijeenkomst Stop Food Waste!

Het Postharvest Network heeft afgelopen jaren een eigen en unieke methode ontwikkeld om, in samenwerking met overheid, kennisinstellingen en bedrijfsleven, de naoogst verliezen in ontwikkelingslanden aanzienlijk te verminderen. Deze methode is in een aantal landen in concrete projecten toegepast. Tijdens deze bijeenkomst laten we zien op welke wijze de methode in de praktijk wordt toegepast en welke kansen er liggen voor Nederlandse bedrijven. Ook zullen de plannen voor de toekomst van het Postharvest Network worden uiteengezet. Daarbij is ruime gelegenheid om met de inleiders in discussie te gaan. Dirk ’t Hooft, chairman van het Postharvest Network, zal de bijeenkomst voorzitten en het programma ziet er als volgt uit:

* Michiel van Erkel, Directeur International Agricu

... Read more


jun
13

Informatiemiddag Klimaatfinanciering

Event posted by in AgriProFocus Netherlands
  13 June 2017, 12:00-17:30
  Muntgebouw Leidseweg 90, Utrecht

Voor Nederlandse bedrijven die klimaattechnologie of -diensten leveren, liggen er grote kansen in ontwikkelingslanden en opkomende economieën. De vraag naar klimaatoplossingen is immers niet beperkt tot Nederland. Maar hoe maak je daadwerkelijk de stap naar Afrika, Azië of Latijns-Amerika? Wie kan je helpen om de kansen die je ziet voor ontwikkelingslanden aan te pakken?En hoe financier je zoiets? Deze vragen komen op dinsdag 13 juni aan de orde op de bijeenkomst 'Internationale klimaatfinanciering: een kans voor het mkb'.

Tijdens de bijeenkomst geven experts uitleg over het krijgen van toegang tot klimaatfondsen en het ontwikkelen van klimaatfinanciering. Hierbij ligt de focus op kansen en barrières voor het mkb. Daarnaast is er ruimte om ervaringen uit te wisselen in de interactieve deelsessies, waarbij wordt ingezoomd op specifieke focuspunten.

Deelname is gratis. Deze informatiemiddag wordt georganiseerd door IUCN NL in samenwerking met FME,NWP, ECN en RVO.

Het programma van de dag is

... Read more