PHN

Posted By in Securité Alimentaire et Nutritionnelle Bénin
Posted 13 December 2017 at 03:24

Pertes post-récoltes de ananas, tomates et poissons

AgriProFocus en partenariat avec la structure néerlandaise Post Harvest Network et l’Ambassade du Royaume des Pays-Bas près le Bénin, a réuni ce jeudi 07 décembre 2017, les acteurs des filières tomate, ananas et pisciculture pour réfléchir sur les pertes post-récoltes. Les objectifs de ce regroupement sont : 

- Echanger sur la problématique des pertes post récoltes de tomate, ananas et poisson;
- Promouvoir les technologies ou solutions innovantes pour réduire les pertespost-récoltes;
- Susciter l'intérêt des partenaires pour une synergie d’actions autour de cette thématique.

En prélude à cet atelier, un état des lieux sur les pertes post-récoltes de tomates, ananas et poisson est réalisé.

En attaché le résumé de l'étude

Résumé travaux de groupe

dec
07

ATELIER SUR PERTES POST RECOLTES

Event posted by in Securité Alimentaire et Nutritionnelle Bénin
  07 December 2017, 09:00-15:00
  AZALAI HOTEL

La plateforme AgriProFocus en partenariat avec Post Harvest Network (PHN) organise le Jeudi 07 Décembre 2017 à Azalaï Hotel à partir de 9h, un atelier sur les pertes post récolte dans les chaînes de valeur "Tomate", "Ananas" et "Pisciculture".

L’objectif de cet atelier est de faire un état des lieux des problèmes de perte post récolte dans lesdites chaînes de valeur, de faire un inventaire des solutions existantes et de proposer une série d'actions pour réduire les volumes de pertes post récolte.

Ce sera aussi l'opportunité de valoriser les initiatives locales dans ces 03 chaines de valeur, de favoriser le partage d'expérience et de faciliter le réseautage comme indiqué dans le programme ci-joint.





Posted By in AgriProFocus Indonesia
Posted 12 June 2017 at 04:38

Workshop Minimizing Postharvest Loss for Nutrition

According to FAO estimates about 1/3 of all food that is produced worldwide is lost or wasted between production and consumption. The impacts are social, economic and environmental as this wastage exacerbates hunger and under - and malnourishment of about 800 million people, leads to an estimated $940 billion in economic losses per year and has a significant impact on the use of water, cropland and greenhouse gas emissions (FAO, 2011). Turning this around we can also state that reducing food loss and waste offers opportunities for positive social, economic and environmental impact.

GAIN has developed the Postharvest Loss Alliance for Nutrition (PLAN) in order to decrease Post Harvest Losses and Waste (PHL/W) globally by “addressing the lack of knowledge, technology and access to finance as well as the poor coordination along key food supply chains”, with a particular focus on those value chains that provide or have the potential to pro

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Posted By in AgriProFocus Netherlands
Posted 14 April 2017 at 04:07

I-PLAN goes Vietnam

Last week I was in Vietnam, where I also participated in the Regional Food Security Conference ‘Let’s get to work. Building a food secure future’. In her key-note address vice-Minister Marjolijn Sonnema rightfully added the word ‘together’ to the title: building a food secure future together. 

I had the pleasure to present a good example of working together: a project our network is developing together with the Global Alliance for Improved Nutrition (GAIN), the PostHarvest Network (PHN) and BoP Innovation Center. This project aims to establish an Indonesian Postharvest Loss Alliance for Improved Nutrition (I-PLAN).

Food losses

In the developing world most food losses take place before consumption and most remarkably, post farm gate between production and consumption. While loss is most often translated to tonnage of primarily staple foods wasted, postharvest loss and waste most dramatically impacts the perishable nutritious foods, which when lost translate t

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